Behandeling volgens het 3-Partijencontract

Volgens de methode van 3-P Consistent

Behandeling en begeleiding van alcohol- en middelengebruik

Als een medewerker onder invloed op de werkvloer verschijnt, kun je er als werkgever voor kiezen de medewerker te ontslaan. Vaak een gemiste kans, want hiermee verlies je een kracht waarin is geïnvesteerd én die een schakel vormt in het bedrijfsproces. In veel gevallen is het goedkoper en efficiënter om de medewerker begeleiding te bieden en daarmee herhaling te voorkomen. Op deze manier straal je daarnaast goed werkgeverschap uit.

Gecertificeerd volgens 3-P-Consistentmethode

Wijdeven Trainingen biedt in de vorm van het 3-Partijencontract een behandelmethode voor medewerkers met problematiek rond alcohol- en middelengebruik.

Wat houdt het 3-Partijencontract in?

Het 3-Partijencontract is een overeenkomst tussen de werkgever, medewerker en behandelaar. Hierin wordt vastgelegd dat de behandelaar de medewerker begeleidt bij problemen rondom middelengebruik. Met als doel? Beter functioneren in de werksituatie. De medewerker verplicht zich in behandeling te gaan. De werkgever vergoedt de behandeling en wordt geïnformeerd als de medewerker de behandeling verbreekt. De leidinggevende wordt zo nodig gecoacht in het signaleren en bespreken van gevolgen van middelengebruik.

Het 3-Partijencontract is een zakelijk opgesteld behandelcontract waarbij de werkgever betrokken is, zonder zich inhoudelijk met de behandeling bezig te houden. In het contract staan afspraken over onder meer het aantal behandelcontacten, het doel van de begeleiding, de rapportage, de evaluatie en de geheimhouding.

Wat telt zijn de resultaten op het werk wat betreft het functioneren van de medewerker. Een uniek aspect van het 3-Partijencontract is dat de medewerker aan het werk blijft en zich niet ziek meldt.

De praktijk heeft geleerd dat deze manier van werken zowel voor de werkgever als de werknemer leidt tot positieve verandering en verbetering in het werk en de onderlinge verhoudingen. De 3-P Consistent behandeling is een unieke methode die zich al meer dan 25 jaar heeft bewezen.

Behandeling volgens de 3-P-Consistentmethodiek omvat:

  • Een intakegesprek met de medewerker
  • Een contractbespreking met medewerker, leidinggevende en behandelaar.
  • De opstelling van het 3-Partijencontract.
  • Negen behandelgesprekken tussen behandelaar en medewerker.
  • Tussentijdse contacten met bedrijfsarts of leidinggevende en andere betrokkenen.
  • Een evaluatiebespreking met de leidinggevende en medewerker.
  • Een eindevaluatie met bijbehorende rapportage.

Wijdeven Trainingen biedt deze behandeling aan onder licentie van
Consistent en onder de vlag van Trafieq.
Meer weten? Of een prijsopgave ontvangen? Neem gerust contact op.

driehoeksgesprek_600
3-Partijencontract
  • Werkgever
  • Medewerker
  • Behandelaar
Locatie

Te bepalen in overleg met de werkgever en medewerker.

Werkgebied

Door heel Nederland.

In samenwerking met
Waarom Wijdeven Trainingen?

Jos weet zijn kennis en ervaring doeltreffend te vertalen naar de praktijk. Zijn kennis, ervaring, energieke houding en inlevingsvermogen sluiten aan bij elk opleidingsniveau.

Interesse?

Neem contact op voor maatwerkoplossingen en een prijsopgave.